www.acorda.ro
Powered by Jaakov  
Home.Servicii.Pian si pianina.Acordeon.  Armoniu.Flaut.Oboi.Clarinet.Saxofon.Contact.

Akord

Home.Servicii.Pian si pianina.Acordeon.  Armoniu.Flaut.Oboi.Clarinet.Saxofon.Contact.

Latest Reviews

 

www.thebusinessguide.web

> more info

Din cauza posibilei concurente neloiale, preturile vor fi comunicate direct clientilor care sunt interesati pentru o comanda ferma .

Descriere. Evolutie

            Oboiul este un instrument de suflat din lemn din categoria celor cu ancie dubla cu lungimea de 60 cm, de forma conica. Se construieste din lemn de grenadil, palisandru, abanos, fag, trandafir, cocobolo sau alte esente de lemn tare exotic. S-a incercat si folosirea materialelor artificiale.

            Oboiul se trage dintr-un instrument stravechi folosit de pastori (Schalmei in germ.). Timbrul sau special este patrunzator, mai apropiat de vocea omeneasca decat flautul. Instrumentul isi are originea din 1680, initial avand  2 clape pentru do# si re#. Prin 1720 I se aduc noi imbunatatiri, in 1727 Gerhard Hoffmann ridica numarul de clape la patru - sol# si la#. In1738  G.F.Händel scrie Concertul pentru oboi.

            Astazi oboiul se fabrica cu mecanism de octava automat si semiautomat.  In SUA si Franta este mai indragit sistemul semiautomat care da posibilitatea obtinerii unor variante mai mari de note si obtinerea unor efecte mai usor. In Germania si Olanda este folosit oboiul cu mecanism complet automatizat.

             Deoarece oboiul are un sunet penetrant si este stabil se foloseste in orchestra pentru acordatul instrumentelor.

            Mai raspandit este oboiul francez  si vienez, utilizat in filarmonicele celebre din lume. S-au remarcat constructorii de oboi Henri Brod si Guillaume Triébert .

            Alte instrumente cu ancie dubla mai sunt: piccolo oboi, oboi d’amore, cornul englez,  fagotul.

            Intretinere                      

             Oboiul trebuie pastrat in cutia lui prevazuta cu locasuri pentru fiecare parte de instrument, bine fixat. Dupa utilizare se curata. Sa se evite lovirea sau scaparea instrumentlui din mana. Nu se vor indoi clapele pentru remedierea anumitor jocuri aparute. Nu incercati reglarea jocului la clape daca nu cunoasteti succesiunea operatiilor. Nu se va turna ulei in exces. Sa se evite utilizarea lui in conditii de temperatura extrema, se va feri de umezeala.

Oboi

Alte reparatii ca: lipire piese rupte, argintare, cromare, refacere margine orificii, alte genuri de interventii, pretul variaza in functie de gradul de dificultate.

Adauga anunt!

Reglaj si centrare clape | Schimbat arcuri | Schimbat pernite | Curatat si uns