www.acorda.ro
Powered by Jaakov  
Home.Servicii.Pian si pianina.Acordeon.  Armoniu.Flaut.Oboi.Clarinet.Saxofon.Contact.

Akord

Home.Servicii.Pian si pianina.Acordeon.  Armoniu.Flaut.Oboi.Clarinet.Saxofon.Contact.

Latest Reviews

 

www.thebusinessguide.web

> more info

Din cauza posibilei concurente neloiale, preturile vor fi comunicate direct clientilor care sunt interesati pentru o comanda ferma .

        Descriere. Evolutie

 

        Denumirea de clarinet vine de la cuvantul italian clarino.         

             Face parte din categoria instrumentelor de suflat din lemn cu ancie simpla. Are o forma cilindrica cu exceptia partii de jos si palnia care devin conice. Corpul instrumentului se construieste din lemn de grenadil, abanos, fag, mai rar din metal si ebonita.  Se compune din: mustiuc, butoias, partea superioara, partea intermediara, partea inferioara si palnia.

            Clarinetul este un instrument foarte vechi si se trage din chalumeau, un fel de fluier francez cu ancie.

            Reparatorul de flaute Johann Christoph Denner (1655 - 1707) a inventat primul clarinet intre 1690 si 1700. Acest instrument  avea numai 7 orificii si  2 clape. Toate semitonurile se obtineau artificial cu ajutorul buzelor si miscarea instrumentului mai adanc sau in afara din gura. In 1812 renumitul clarinetist rus  Ivan Müller inventeaza pernitele din piele si creste numarul de clape la 13 si 6 orificii. Hyacinthe Klosé in 1839 ordoneaza gaurile si clapele intr-o noua varianta. Dar cel care inventeaza un sitem de mecanism care sa permita obtinerea tuturor semitonurilor este Theobald Böhm.

Fritz Schüller (1883-1977) a construit un clarinet cu deschiderea orificiilor la un sfert de ton.

            Prin secolul al XVIII-lea clarinetele se construiau in diferite tonalitati si marimi: la bemol de sus, fa, mi bemol, re si do, mai rar in si bemol, foarte rar in la bemol. Mai se utiliza clarinetul d’amore in sol, basethornul in fa si mi, clarinetul bas in do, si bemol si la, contrabasethornul in fa si clarinetul contrabas in si bemol. Entuziasmul si interesul pentru clarinet a crescut in aceasta perioada. Astfel in 1809  clarinetistul Heinrich Bärmann canta pe un instrument cu 10 clape produs de fabrica Kiesling & Schlott din Berlin. Un alt constructor este Heckel.

            Clarinetul este un instrument cu o intindere mare: aproape 4 octave.

  Astazi cel mai utilizat este clarinetul in mi bemol si si bemol, mai rar in sol, in do si basethornul in fa, numarul de clape ajungand la peste 18.

 

           Intretinere

 

          Clarinetul trebuie pastrat in cutia lui prevazuta cu locasuri pentru fiecare parte de instrument, bine fixat. Dupa utilizare se curata. Sa se evite lovirea sau scaparea instrumentlui din mana. Nu se vor indoi clapele pentru remedierea anumitor jocuri aparute. Nu incercati reglarea jocului la clape daca nu cunoasteti succesiunea operatiilor. Nu se va turna ulei in exces. Sa se evite utilizarea lui in conditii de temperatura extrema, se va feri de umezeala.

Clarinet

Alte reparatii ca: lipire piese rupte, argintare, cromare, refacere margine orificii, alte genuri de interventii, pretul variaza in functie de gradul de dificultate.

Adauga anunt!

Reglaj si centrare clape | Schimbat arcuri | Schimbat pernite | Curatat si uns